Ninna och sjukhusfåglarna

På sjukhus är nästan alla sjuka. Eller så är de på jobbet. Några sitter bara och väntar. Andra ringer hela tiden för att de är så oroliga.

Client: Natur & Kultur
Date: June 6, 2017
Services: Children's book
:

Reviews

Illustratören Matilda Ruta har med inspiration från de barn hon träffat på Gävle sjukhus lekterapi skapat en bok som är precis det som barn, och vuxna, behöver inför ett sjukhusbesök. De fångar både upplevelsen av att vara fäst vid en droppställning och lyckan i att må bättre och pyssla med glitter.

-SvD

“Rakt, tydligt och osentimentalt om hur det är att vara på sjukhus. Det enkla, nakna språket närmar sig poesins. Med “Ninna och sjukhusfåglarna” debuterar Matilda Ruta i rollen som både illustratör och författare. En suverän debut, som tillkommit i samarbete med barn på Gävle sjukhus.”

-Åsa Österlöf, BTJ

“Boken ger en bred bild av vardagen för de barn som besöker sjukhuset tillfälligt liksom de som tvingas tillbringa stor del av sin tid där. Samtidigt fångar den mycket av det specifika som just de här barnen får uppleva. Vuxnas oro, medicinska procedurer, egna funderingar./…/ Matilda Ruta måste ha varit lyhörd i mötet med barnen hon träffat, det sjuka barnets perspektiv står i centrum. Hon har gjort en väldigt finstämd beskrivning med välkomponerade textavsnitt som alldeles lagom harmoniserar med bildspråket.”

-Jenny Byström, Folkbladet

“Barn på sjukhus – aj, så ont det gör. Det vet Matilda Ruta som jobbade med ett konstnärsprojekt på en barnavdelning på Gävle sjukhus. Det blev också en bok, “Ninna och sjukhusfåglarna” och en liten film. I boken finns barnens egna ord. De och Matilda Rutas fina illustrationen rörde vid mitt farmorshjärta.”

-Amelia Adamo, M Magasin

“Boken är rakt igenom fantastisk och jag hoppas innerligt att den blir en självklar bok på alla svenska sjukhus.”

-Bokunge.se 
akademm

Köp Ninna och stormskolan hos

  Adlibris  / Bokus / Akademibokhandeln

nok

Läs mer om mina böcker hos

Natur & Kultur